Etusivu

« aihelistaan

Kun mikään ei riitä


 • nimimerkki

  markku siren

  17.8.2014 klo 01:32
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  Niin se Yt - aalto pyyhälsi postikeskuksiin / terminaaleihin . Puhutaan ummet ja lammet miten lajittelu jatkuu silti kaikilla paikoilla vähennysten jälkeenkin , sekä miten vähennykset yritetään hoitaa mahdollisimman vähillä irtisanomisilla . Kaikkialla muualla ehkä , mutta Jyväskylässä on selkeä tavoite ajaa alas koko terminaali ja tehdä tästä joku halkovarasto logistiikalle . 45 ulos 75 henkilöstä . Ei selvemmin voi sanoa . Karmea uutinen kaikille kun se tuli ja hetikohta siihen myös henkilöstön taholta reagoitiinkin . Ulosmarssi samalla viikolla uutisen kanssa yllätti työnantajan totaalisesti. Viesti oli selkeä : haluatte tapella , sehän käy .

  Seuraavalla viikolla saatiin kuulla aluepäälikön runoilua yt aiheesta kaikki ryhmät . Aika surkea esitys , joskaan ei ihan yhtä pohjanoteeraus kuin postikeskusten päälikköllä ennen yt- ilmoitusta . Tuli kaveri tänne pelottelemaan irtisanomisilla ja puolipakolla tuputtamaan uusi polku ohjelmaa . Karmea virhe tulla ilman , että luottamusmiehiä on paikalla ( kaikki lomalla) pelottelemaan ja antaa viikon verran ihmisten kieriskellä epävarmuudessa , ennenkuin isku seuraavan viikon maanantaina tuli YT ilmoituksen muodossa .

  Jakelun irtisanomiset lopulta oli pientä verrattuna tähän teurastukseen , joka on suunitteilla . Moninkertaiset ja pienemmällä porukalla . Ahdistus on luettavissa ihmisten kasvoista ja luonnollisesti työmotivaatiosta . Miksi painaa , kun tavara menee kuitenkin koneiden kitaan Tampereelle ? Sillä Tampereella onkin tasaisesti peloteltu ennenkin . "jos ei homma suju , tavarat menee konekeskukseen " AINA on hommat saatu hoidettua ja laadukkaasti . Ei riitä.

  Kun talomme viisauksissaan 2008 uusi KAIKKI kirje/pakettilajittelukoneet kerralla (jääräpäisesti ennakkosuunitelman mukaan vaikka laman/vaaran merkit oli jo USA:n asuntolainamarkkinoilla tulleet esiin ) poltettiin rahaa SATOJA MILJOONIA sen vuoden aikana uusien koneiden hankintaan ja asentamiseen . Koneet hommattiin , mutta sitten alkoikin lama ja ei enää ollut tavaraa niille . Helsinkiin , Tampereelle , Kuopioon ja Ouluun uudet ihmeelliset koneet , mutta ei ruokaa niille . Siispä alettiin kerätä niille koneille ruokaa . Ajetaan pieniä tavaramääriä pitkin Suomea konelajitteluun ja tuodaan takaisin vielä pienempinä
  valmiina yksikköinä . Itella green toimii .

  Nuo neljä kirjelajittelukonetta riittäisi hoitamaan paljon isomman maan kuin Suomi koko kapasiteetin kirjelajittelussa . Silti talon aikeissa on uusia koneet SAMOIHIN KESKUKSIIN kuin nyt ja yhtä monta konetta ( 4) . Pointissa oli asiasta jo jokin aika sitten juttu . Järki hoi !
  Mihin niitä tarvitaan , kun talon ilmoituksen mukaan kirjepostimäärät sukeltaa syöksykierteessä ? Mutta meillähän talossa virheitä ei ennenkään ole myönnetty , vaan sitkeesti paikataan edellisiä virheitä uusilla . Siksi nyt on Jyväskylän terminaali menossa vasaran alle , kun Tampereen koneille tarvitaan ruokaa lisää . Ei siksi , että homma toimisi jotenkin paremmin , nopeammin tai tehokkaammin . Vaan siksi , että koneille saadaan lisää tavaraa KOSKA NE OVAT SINNE LATTIAAN IKUISESTI PULTATTU ja niitä pitää käyttää.

  Tätä kirjoitettaessa odotetaan reilun viikjon päästä seuraavaa YT- neuvottelutietoa . Hieman on saatu valonpilkahduksia tietoomme , mutta mitään varmaa faktaa ei kuitenkaan . Valmistaudumme edelleen pahimpaan ja työnantaja saa luvan odottaa ihan mitä tahansa toimia . Tämä ei ole uhkailua , vaan fakta . Porukan mitta on täynnä . JOS teillä( työnantaja) on positiivista uutista kerrottavana , antakaa se viesti HETI .

  PAU:n mitä ilmeisimmin tuleva uusi puheenjohtaja , liittosihteeri Heidi Nieminen kävi pe 15.8 JKL terminaalissa illalla kotimatkallaan tapaamassa työntekijöitä ja kertomalla hiukan mikä tilanne kohdallamme on . Kiitos hänelle käynnistä , nyt tuli sentään edes jotain positiivisen suuntaan viittaavaa tietoa meillekin . Heidi on muuten nykyisin osastomme jäsen , tervetuloa joukkoon !

  Työtovereilleni terminaalissa voin vain toivoa jaksamista . Jos kuorma tuntuu liian kovalle , kääntykää Mehiläisen puoleen . Myös TSV Iltola tekee kaksin käsin työtä auttaakseen ihmisiä jaksamisessa ja ohjaamisessa eteenpäin . Ei ole hänelläkään helpot ajat , mutta miehen tietäen hän auttaa varmasti minkä pystyy ja vielä hiukan enemmänkin . Onneksi meillä on hänen ammattitaito käytettävissä . Nyt sitä tarvitaan .Vähiten ei myöskään osu kova vastuu PLM Manniselle , joka joutuu hoitamaan itse neuvotteluja alueellisessa YT ryhmässä. Minä ainakin luotan , että Harri tekee aivan kaiken mitä on tehtävissä , jotta irtisanottavien lukemaa saataisiin mahdollisimman pieneksi .

  Voimia kaikille !

  T Markku Siren
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kun mikään ei riitä

Tälle keskustelupalstalle kirjoitetut viestit julkaistaan palstalla vasta ylläpitäjän hyväksymisen jälkeen.